środa, 27 września 2017

Surówka z kiszonej kapusty

- najlepsza i najprostsza :)



Uwielbiam, mogłabym ją jeść codziennie i do wszystkiego - samą też. Dzisiejsza surówka jest wyjątkowa, ponieważ zrobiona z kapusty kiszonej, którą sama robiłam - domowa kapusta kiszona . Polecam do drugich dań, a zwłaszcza do rybki :)
Surówka z kiszonej kapusty

kapusta kiszona - porcja na obiad (dzisiaj była to objętość litrowego słoika)  :)
1 cebula
1 jabłko
4 łyżki oleju
sól, cukier, pieprz

Jeżeli będziecie robić surówkę z kupowanej kapusty należy jeszcze zetrzeć na średnich oczkach jedną marchewkę.

Kapustę kiszoną odcisnąć z nadmiaru soku i przełożyć do miski (kupną należy trochę pokroić), dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę i starte na grubych oczkach obrane jabłko. Wszystko wymieszać, polać olejem, doprawić solą cukrem i pieprzem do smaku.

Gotowe do jedzenia, jak trochę postoi w lodówce - jest najlepsza na świecie :)) Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz